Сектанти проти психіатрів: про саєнтологічну виставку “Психіатрія: індустрія смерті”

Поділитися:

Протягом 24 серпня – 23 вересня у м. Києві триває виставка із шокуючою назвою «Психіатрія: індустрія смерті». На її прикладі пропоную вам наочно побачити, як ведеться вербування до деструктивного культу. І мало хто з перехожих здогадуються зараз про те, що під вивіскою, яка анонсує заходи нібито з проблематики психіатрії, діє небезпечна тоталітарна організація.

 

Киян і гостей столиці запрошують на виставку: на вивісках, які бачимо з вулиці, навіть якщо ми захочемо дізнатися про те, хто проводить дані заходи, то не побачимо жодного натяку на те, хто є дійсним, основним організатором.

 

 

Заходи проводяться у приміщенні по вул. Гринченка, 1 (Майдан Незалежності), себто у самому центрі столиці. Для того, щоб орендувати приміщення тут, доведеться викласти чималу суму коштів, тим більше, коли треба орендувати його аж на цілий місяць.

 

Але організатори ці кошти мають.

 

Хто ж насправді проводить виставку?

 

На запрошеннях і на вивісках вказана громадська організація «Цивільна комісія з прав людини».

 

 

А фактично проводять її саєнтологи.

 

 

На другому поверсі для гостей виставки демонструється документальний фільм.

 

 

Він є у вільному доступі, повну версію можна переглянути, наприклад, тут.

У фільмі йдеться про те, що психіатри всього світу вступили у змову між собою, вони впливають на геополітику і створили таку собі таємну організацію із центром у Сполучених Штатах Америки, оскільки прагнуть володарювати над усім світом. Далі розповідали про те, що в багатьох країнах, починаючи приблизно від середини ХХ століття, школярів стали масово піддавати обстеженням психіатрами та психологами задля того, аби потім «накачувати» їх психотропними препаратами.

 

Ясна річ, усі ми розуміємо, що обстеження дітей психіатрами, як і інші обов’язкові профілактичні медогляди, проводилися тільки для того, щоб оцінити стан їхнього психічного здоров’я, але саєнтологи відстоюють думку про те, що дійсною метою було зомбування підростаючого покоління та випробування на дітях нових фармпрепаратів.

 

Однак саєнтологи не беруть до уваги ту обставину, що будь-які обстеження провадяться для виявлення можливих проблем, вад поведінки чи захворювань із тим, аби своєчасно розпочати необхідну терапію та роботу над їх усуненням. Вони переконані, що в такий спосіб на дітях і підлітках ставлять експерименти, «накачують» їх наркотиками, намагаються штучно викликати залежність від певних препаратів, а психіатрія взагалі є псевдонаукою.

 

 

Для чого було показано цей фільм?.. Все робиться не просто так: у сюжетній лінії багато уваги приділено діяльності так званої «Цивільної комісії з прав людини» (зі статусом громадської організації; далі – Комісія), що бореться проти порушення прав пацієнтів у психіатричних лікарнях, і тут вже прямо вказується на те, що її засновано Церквою Саєнтології (релігійної організації). Також у фільмі називали країни світу, де Комісія здійснює свою діяльність, а таких країн чимало, – там вона нібито захищала права пацієнтів, а насправді саєнтологи порушували численні судові процеси, створювали для лікарів різні проблеми, влаштовували гучні громадські акції та інформаційні кампанії проти медиків, усіляко дискредитували їх. Іншими словами, застосовували весь брудний інструментарій в дусі суто саєнтологічних методів цькування опонентів і демонізації критиків культу. Вони добивалися того, щоб лікарні зрештою було зачинено.

 

Чого вони прагнули? Отже, спочатку варто замислитися над тим, скільки у нас в країні психічно хворих людей, які не отримують лікування… Вони перебувають серед нас, ходять тими ж вулицями, і нерідко створюють реальні загрози для оточуючих. А скільки потенційних пацієнтів, яких досі не виявлено?

 

Практика показує, що в Україні помістити до психіатричного диспансеру навіть очевидно душевнохвору людину вкрай складно.

 

Задля чого тоді саєнтологи вирішили ініціювати виставку та нав’язують нам ті проблеми, котрі дуже далекі від реальності?

 

Звісно, невдовзі виставка завершиться, і прямо зараз вони не завербують мільйони українців – можливо, це станеться колись, але не одразу й не сьогодні, якщо їм не будуть заважати. Знов таки, у фільмі, коли йшлося про інші країни, то нашу названо не було – вірогідно, так сталося через те, що матеріал від самого початку (а він у російському дубляжі) і був орієнтований, насамперед, на населення Росії, про котру прямо згадували. Тепер саєнтологи націлені на Україну, де вони прагнуть не тільки розширювати вже напрацьовані напрями своєї діяльності, але і створити підґрунтя для подальшої активності «Цивільної комісії з прав людини». І не просто так у фільмі пролунала така фраза «…запрошуємо всіх вас долучатися до спільної боротьби…». Крім того, прямо на виставці всіх охочих запрошують підписати відповідну петицію проти порушення прав пацієнтів у психдиспансерах.

 

 

 

Чомусь тут мені спадає на згадку такий приклад з життя: у однієї жінки є старенька бабуся, в якої з віком виникли не тільки проблеми з пам’яттю, а й потяги до різних дивакуватих витівок. Скажімо, вночі, коли всі засинають, бабуся тихенько піднімається та йде какати, після чого збирає свої фекалії та прямує по сусідах – обмазує їм стіни, вікна, паркани та двері. Коли нічна мандрівниця вимажить усі запаси лайна, вона так само тихенько повертається додому. Сусіди спочатку не могли збагнути, хто таке робить, і головне – навіщо, а потім, коли вистежили, то дізналися, що ночами приходить до них божевільна бабуся.

 

Шкода цю жінку, в якої розпочався справжній сенільний (старечий) психоз, і невідомо, що вона може накоїти наступного разу. Так от, навіть її – душевнохвору людину, складно помістити до психдиспансеру, оскільки чинним законодавством у нас передбачено і презумпцію психічного здоров’я, і відповідну бюрократичну процедуру – від проходження обстеження до прийняття рішення про необхідність подальшого утримання у спеціалізованому лікувальному закладі.

 

Але ж саєнтологи вважають психіатрію псевдонаукою, та за їхньою риторикою виходить, що всі психічні розлади є вигадкою, їх просто не існує, а саєнтологія може зцілювати від усіх хвороб.

 

 

Саєнтологи борються за закриття психіатричних лікарень, і тут закономірно постає питання: гаразд, а куди подіти пацієнтів, у тому числі небезпечних?.. Невже їх просто випустити на вулиці?..

 

Загалом, від чого я хотіла б вас застерегти: якщо у своєму місті натрапите на подібну виставку чи вас туди запросять, то пам’ятайте, що саєнтологія є однією з найконфліктніших релігій. Діяльність саєнтологів заборонена повністю або перебуває під пильним контролем спецслужб у тих країнах, де дбають про людину, її безпеку та вільний розум, а також про безпеку суспільства загалом.

 

З огляду на це незрозумілим залишається ще таке: саєнтологія, як відомо – релігія для багатих, то що ж тоді саєнтологи «забули» в Україні? Хоча, можливо, вони обрали певну тактику: створивши ажіотаж навколо чергової «проблеми», залучити масовку, а потім з неї обрати найбільш заможних осіб, які стануть їхніми постійними спонсорами. Або, так само – залучити когось із політиків. Другий варіант навіть вдається більш імовірним – саєнтологи потребують політиків і публічних осіб, завдяки яким підтримують «позитивний імідж» і популярність своєї організації, роблячи її привабливою для інших.

 

Та й дозвіл на проведення поточної виставки та супутніх заходів вони одержували, попередньо погодивши все з органами місцевого самоврядування… Цікаво, чи знали в КМДА, кому надають дозвіл?

 

Все це, взагалі, у стилі саєнтологів – ховатися за ширмами громадських організацій та різних освітніх проектів під виглядом захисту прав людини.

 

І так – поступово, спочатку прийшовши на виставку, людина може зацікавитися красивими, на перший погляд, ідеями, потім стане знайомитися з організацією ближче, та згодом опиниться у лавах вірних саєнтологів. І перебуватиме там, допоки в неї не скінчаються гроші, адже для будь-якої секти людина потрібна лише для того, щоб використовувати її фінансові чи інші спроможності, а далі її доля сектантам нецікава. До того ж, особливість системи збору значних сум коштів у саєнтологів полягає в тому, що для переходу на новий, більш високий «рівень розвитку», – вічний рух по мосту, як називав це Хаббард, адепт має проходити курси навчання, що коштують недешево, купувати відповідну літературу та отримувати інші платні послуги.

 

Чому саєнтологія так вороже налаштована до психіатрії? Справа в тому, що Лафаєт Рональд Хаббард – засновник саєнтології, у своїх творах запозичив чимало ідей і думок у провідних психіатрів, видавши їх за свої – наприклад, це стосується його відомої книги «Діанетика, або Сучасна наука про людський розум». Простіше кажучи, він вчинив плагіат, а справжніх авторів оголосив шахраями й самозванцями.

 

Крім того, саєнтологи самі широко застосовують ті психотехніки та методи обробки свідомості, якими вони лякають своїх послідовників, коли йдеться про критику психіатрії.

 

Гаразд, припустимо, що саєнтологи домоглися свого та перемогли психіатрію як галузь: диспансери зачиняються, пацієнтів більше ніхто не мордує та не випробовує на них лоботомію чи шокову електротерапію. Що далі? Хворих випускають на волю, вони можуть іти на всі чотири сторони. Це – одне. А друге: де будуть проходити медкомісію та обстеження, наприклад, водії? Адже якщо водій має психічний розлад, то хіба його можна допускати до керування транспортом? Те ж саме стосується військовослужбовців. Не можна без висновку психіатра допускати кого завгодно на таку відповідальну службу, бо все може закінчитися тим, що замість того, щоб захищати країну, новоспечений військовик або постріляє товаришів, або підірве гранату серед своїх (як це сталося у Нікішино, Луганська область, у 2014 році). А хто буде приймати й перевіряти адекватність осіб, які влаштовуються на службу до органів охорони правопорядку – поліції, прокуратури, інших? Невже саєнтологи?.. Так само, як і де будуть проходити обстеження громадяни, котрі мають намір оформити дозволи на придбання й носіння зброї?..

 

Саєнтологи створюють штучну проблему, видаючи вигадки й перебільшення за дійсність, а потім намагаються буцімто її вирішувати.

 

А взагалі хороша виставка, й фільм дуже сподобався. Недаремно ми сюди завітали, адже тут можна побачити методики обробки свідомості в дії, а саме: як за допомогою шок-контенту відбувається нав’язування певних ідей і як змонтувати сюжет, нарізавши короткі фрази та за допомогою накладення спецефектів, музики та закадрових коментарів переконати глядачів у наявності тих жахів, які намагаються подати як реальні.

 

Саєнтологи завжди роблять усе на високому рівні, й вербування нових адептів у них відпрацьовано майстерно. Отже, як бачите, до секти нікого не затягують силоміць, однак ненав’язливо запрошують на різні заходи, котрі одразу й не викликають жодних застережень…

 

Читайте також:

Квиток у рабство

Як саєнтологи проникають до системи освіти

Саєнтологи продовжують проникати до органів влади України

Форми сектантського вербування

Методи сектантського вербування