Методи КОБ (на прикладі «Save ФОП»)

Поділитися:

Вже не перший день на столичному Майдані Незалежності триває безстрокова акція «Save ФОП». Учасники масових заходів виступають проти збільшення фінансового навантаження на представників малого і середнього бізнесу.

 


 

Вищі органи державної влади, за словами учасників акції «Save ФОП», знищують бізнес, проводять геноцид підприємництва і не дають працювати. Водночас, другий тиждень поспіль вони залишаються на вулиці у центрі Києва та продовжують мітингувати. Втім, питання про те, як підприємці можуть одночасно заробляти і сплачувати податки, наповнюючи бюджети, ми обговорювати не будемо, а звернемо увагу на осіб, які прийшли на чужий мітинг заради хайпу.

 

Поза інформаційним простором КОБівці існувати не можуть

 

Серед учасників акції «Save ФОП» – вже знайомий читачам Сергій Мікітен, КОБівець і керівник ГО «Ведичний світ».

 

Сергій Мікітен на мітингу Save ФОП

Сергій Мікітен веде стрім з мітингу підприємців на Майдані Незалежності у Києві

 

Палкий борець за «об’єднання слов’янства» і антиглобаліст для розміщення своїх відео чомусь використовує американський відеохостинг YouTube, що характеризує його як людину не надто послідовну.

 

Сергій Мікітен на YouTube

На YouTube Сергій Мікітен має шалену популярність – 69 глядачів

 

Там, до речі, в нього зараз новий канал – попередній більше не існує, він чомусь був видалений. Вірогідно, це сталося через поширення фейків про пандемію COVID-19 або через інші порушення правил YouTube. Але після цього, як бачимо, Сергій не засмутився і створив новий канал.

 

Коли YouTube або адміністрація соціальних мереж видаляє окремі публікації та пов’язані з ними акаунти, КОБівців це не може зупинити. Забанили один канал – вони одразу створюють інший, тому що їм потрібно постійно показувати свою активність і результати діяльності. У херсонського КОБівця, Кирила Стремоусова нещодавно забанили основний канал на YouTube, так він перейшов на резервний. Заблокують резервний – він створить новий, і так триватиме, допоки він залишатиметься на волі.

 

З розміщених відео дізнаємося, що Сергій Мікітен відвідує заходи «Save ФОП» практично щодня.

 

Відео Save ФОП

Відео на новому каналі Сергія Мікітена

 

Взагалі, якщо хто забув, від самого початку підприємці вийшли з одними вимогами, тоді як в інтерпретації Мікітена вони вже подаються зовсім по-іншому: «Save ФОП» Стоп карантин – стоп геноцид», – так він підписує свої відеоблоги. Він відвідує чужий мітинг, там знімає себе на фоні великого скупчення учасників і показує все так, нібито вони вийшли проти «фейкової пандемії».

 

ФОП Мікітен Сергій Анатолійович

В учасників акції прапори білого кольору, і в Мікітена прапор білого кольору. Написи – червоним і чорним кольором. Тільки на прапорах підприємців написано “Save ФОП”, а у Мікітена – “Стоп фейкова пандемія”

 

ФОП Мікітен Сергій Анатолійович

 

Здавалося б, яке відношення має до підприємництва пропагандист мракобісних ідей? Як виявилося, пряме: Мікітен Сергій Анатолійович зареєстрований у Києві як фізична особа-підприємець. Щоправда, види діяльності в нього специфічні – це обумовлено поєднанням в одних руках керівництва псевдорелігійною організацією та зароблянням на цьому грошей.

 

Так, серед видів діяльності нашого підприємця зазначено:

 

  1. Основний – надання інших інформаційних послуг (поширення мракобісся за гроші? – прим. В.Р.);
  2. Діяльність телефонних центрів (це що, колл-центри?);
  3. Допоміжна діяльність у сфері освіти (для відвідування навчальних закладів і поширення антинаукових ідей);
  4. Консультування з питань комерційної діяльності й керування (мабуть, із застосуванням КОБівського посібника «Достаточно общая теория управления» – ДОТУ);
  5. Інші види освіти (еге ж, спотворення історії, читання туманних лекцій про «Мертву воду» чи «Внутрішнього предиктора СРСР», а простіше кажучи, засмічення мозку населенню на платних засадах);
  6. Інша допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення (тут боюся навіть припустити, що це може бути).

 

Громадська діяльність КОБ

 

Як ви вже знаєте з наших попередніх публікацій, головна мета діяльності КОБ полягає у виявленні всього потенціалу громадсько-політичної активності у певному регіоні для подальшого використання у веденні підривної діяльності проти України.

 

Зазвичай мережа агітаторів КОБ самостійно формує тему того чи іншого проекту. Вона ініціює проведення масових заходів на території одного чи декількох регіонів України, де бере на себе всю роботу з їх організації. Згадаймо відомий КОБівський проект – ГО «Зелена стрічка», яка напередодні війни розгорнула у Слов’янську масштабну кампанію проти видобутку сланцевого газу та об’єднала практично всі політсили на території Донбасу. З початку російського вторгнення згуртовані нею «активісти» дружно стали «ополченцями», а деякі отримали посади в окупаційних органах влади.

 

В подальшому в жодному з українських осередків КОБ не вдавалося повторити рекорд «Зеленої стрічки». Тому вони продовжують шукати такі теми і напрями, що потенційно можуть бути успішними.

 

Нерідко агітатори долучаються і до чужих акцій, адже на осередки КОБ покладено завдання постійно відслідковувати громадську активність на території, де вони працюють. Тут ви спитаєте: що означає «покладено завдання», ким покладено? Ці завдання покладено на КОБівців їхніми кураторами, що координують весь процес із території РФ. Наприклад, у затриманої в Херсоні за ст. 111 КК України (державна зрада) Тетяни Кузьміч куратором був співробітник ФСБ РФ. Від куратора вона отримувала завдання і гроші за їх виконання.

 

Найбільш привабливі для КОБ напрями громадсько-політичної активності

 

Лідери місцевих осередків та їхні помічники з числа «активістів» повинні знати всі центри і групи впливу, в оточенні яких існують. З одними вони потенційно можуть консолідуватися. Інші потрібні як образ «спільного ворога» для об’єднання проти нього.

 

Не всі чужі масові заходи чи події суспільно-політичного життя можуть зацікавити КОБівців і спонукати долучитися до них. З-поміж різних тем вони вибирають такі, що відповідають одному чи декільком з нижче перерахованих критеріїв:

 

  • спрямовані на об’єднання одних груп населення і одночасне розділення інших. Скажімо, акцію «Save ФОП» підтримують різні політичні сили та громадські рухи. Днями навіть рекетири з «Потону» виклали у себе на каналі відео, в якому висловлюють підтримку підприємцям. І це при тому, що тих самих ФОП вони роками тероризували і вимагали у них гроші;
  • мають політичне підґрунтя. З урахуванням того, що українське суспільство надто політизоване, цей фактор КОБівці використовують для маніпулювання на темі політичних переконань громадян;
  • проголошена мета сформульована абстрактно і може розумітися різними групами учасників по-різному. Формально такі акції виглядають як «за все хороше і проти всього поганого»: наприклад, за мир і проти війни, за право на здобуття освіти і проти дистанційного навчання, за тваринок і проти жорстокості, за розвиток бізнесу і проти підвищення податків, за екологію і проти шкідливих викидів в атмосферу тощо;
  • припускають можливість переформатування мети (теми) і зміни спрямування всього проекту. Наприклад, акції «за підтримку бізнесу і проти карантинних обмежень» з легкістю можна спрямувати проти органів державної влади, які ці обмеження запровадили. Або персонально проти діючого Президента України. Неважливо, чи є для цього підстави, головне для КОБівців – згенерувати «народний гнів» і направити його в ту ціль, яка відома їм одним.

 

Чим сильніше ненависть до влади, тим більше КОБівці хочуть її захопити  

 

Аби ви могли краще зрозуміти, що російська секта КОБ робить в Україні, давайте разом дещо пригадаємо. Ось пропагандистський мотиваційний ролик КОБ, знятий ще у 2007 р. Це пісня, що описує їхню доктрину: світ захопили рептилоїди та гуманоїди, а планетою керує «тіньовий світовий уряд». Це – не прикол, не жарт і не пародія. Вони дійсно вірять у таку маячню.

 

На анімаційному відео показано, як КОБ і «Внутрішній предиктор СРСР» борються з «іншопланетними загарбниками» і «рятують» світ: до мапи Російської Федерації «притягуються» території суміжних країн, потім вони всі вливаються в неї та стають однакового кольору. Ось як КОБівці бачать український Крим і Донбас:

 

Антиукраїнська пропаганда КОБ

Культовий відеокліп секти КОБ

 

Їхній так званий «внутрішній предиктор СРСР» протистоїть «глобальному предиктору» і бореться з ним. Для чого? Щоб зайняти його місце і отримати всю владу. КОБівці не приховують того, що вони хочуть керувати всім суспільством. Вони з презирством ставляться до діючих органів державної влади і підтримують будь-які заходи (теми, проекти, політсили, громадські об’єднання), котрі можна використати для повалення конституційного ладу.

 

Мікітен показує непристойний жест

Примітивний спосіб підбурювання до повалення державної влади

 

Прагнення до влади для них є самоціллю. КОБ – це розгалужена тоталітарна організація, члени якої ведуть розвідувально-підривну діяльність на території різних країн. Все, що вони роблять, потрібно їм лише для того, щоб отримати владу і встановлювати всюди власні порядки.

 

Небезпечні маргінали-фанатики

 

КОБ і без сторонньої допомоги залишається вкрай маргінальним рухом, а тому цілком закономірно, що «активістичні» угруповання однакового рівня притягуються одне до одного. Ось поряд із Мікітеном з’являється скандальний провокатор Віталій Черняховський, він же – Віталя-п’ятисотка (своє прізвисько він отримав за розцінки на проведення проплачених вуличних акційпо 500 доларів за «масовку»).

 

Мікітен і Черняховський

Давні друзі радіють зустрічі

 

Черняховський є лідером неформального руху «Форум порятунку Києва», що фактично являє собою справжнісіньку тоталітарну секту, а існує за рахунок терору підприємств різних форм власності (забудовників, дельфінаріїв, цирків, а також і ФОП). Шляхом відкритого здирництва і переслідування забудовників Черняховський свого часу навіть «вибив» собі квартиру в житловому комплексі, проти зведення якого сам же мітингував.

 

Провокатори на мітингу Save ФОП

Провокатори злітаються на вуличні акції, наче мухи на продукти випорожнення кишківника

 

Ось Мікітен і Черняховський переговорюються між собою, як давні знайомі, жартують і сміються. Рибак рибака бачить здалека… Для обох мітинги, акції та різні перфоманси – це спосіб життя, буденна «робота», на яку вони сумлінно ходять, адже тільки за її рахунок існують.

 

Коли Мікітен ходить по Майдану, він кілька разів зупиняється і, ставши півоберта, мовчки показує на свою спину.

 

Псих на мітингу

Ой, що там?

 

Там красується прапор з написом «Стоп фейкова пандемія».

 

Стоп фейкова пандемія

На прапорі намальований вірус

 

Дивлячись на вираз обличчя Сергія під  час цього неодноразово повторюваного дійства, не полишають сумніви в його психічній адекватності.

 

Акція Save ФОП у Києві

Час від часу Мікітен зупиняється і промовляє у камеру: “Стоп фейкова пандемія!”

 

«Я хожу без маски в метро», – хизувався Мікітен на одному зі своїх нещодавніх відео, тим самим подаючи шкідливий приклад іншим. І це при тому, що від початку пандемії до сьогодні, 25 грудня 2020 р. в Україні кількість хворих досягла 1 012 167 осіб. Хвороба відібрала життя 17 581 людини.  В тому, що зараз стільки людей заражаються щодня – його провина. Мікітен і ті, хто його слухають і починають ігнорувати заходи безпеки, повинні нести відповідальність за свої публічні заклики та дії.

 

Вірус не розрізняє ані статусу, ані ідеологічних переконань

 

У мене батьки перехворіли на COVID-19. Вони медики, до речі. Це були жахливі, напружені три тижні боротьби за життя, коли кожен день міг стати останнім. Потім був довгий процес одужання, що затягнувся ще на місяць. Серед моїх колег по роботі теж дуже багато тих, хто перенесли коронавірусне захворювання.

 

На початку грудня захворіли мої дядько з тіткою, причому обоє – в тяжкій формі, з ускладненнями і пневмонією. А вони вже люди похилого віку, котрі мають проблеми з тиском і захворювання серця. До місцевої лікарні (Бобровицький район Чернігівської області) їх не змогли забрати через те, що там не залишилося місць.

 

А місця у лікарнях зайняті через те, що різні ковідіоти, ковід-дисиденти і персонально Мікітен накручують народ фейками, що пропагують легковажне ставлення до свого здоров’я. Далі їхні прихильники закономірно заражаються самі, хворіють і заражають інших. Особливо скептичні потрапляють до стаціонару. Якщо, не дай Боже, захворіємо ми чи хтось із наших близьких, то для нас у лікарнях не залишиться місця й нікому буде надавати невідкладну допомогу.

 

Ті з вас, хто слідкують за статистикою захворюваності, знають, яка велика кількість лікарів щодня заражаються від хворих, за якими вони доглядають. У середньому, в Україні серед усіх захворілих на день 400 – 500 медичних працівників. У них теж сім’ї, діти, батьки, а ще – робота, на якій вони рятують чужі життя.

 

Хто-небудь замислювався хоч раз над тим, яке колосальне навантаження витримують наші лікарі в інфекційних відділеннях? І кінця-краю цьому не видно..

 

Те, що роблять Сергій Мікітен, інші КОБівці та антивакцинатори з ковідіотами, є жорстокою, цинічною диверсією проти нашої країни. Саме вони і здійснюють справжній геноцид усього населення – від дітей до пенсіонерів.

 

Чому б «Save ФОП» не виступити проти тих, хто їх насправді тероризує?

 

Виходьте проти вимагателів під виглядів «громадських активістів», які вриваються зграйкою до вашого магазину чи до вашої оселі та призначають чесним людям «плату за спокій». Там же Черняховський поміж вас бігає – ловіть його і запитуйте, навіщо він заважає підприємцям працювати.

 

Черняховський на мітингу Save ФОП

Підприємці, не упустіть одного з тих, хто вас постійно переслідує і не дає працювати

 

Виходьте за свою безпеку, проти здирників і гопників, які погрожують вам і вашим рідним.

 

 

Виходьте разом і вимагайте адекватного покарання для рекетирів, які вриваються у ваші робочі приміщення і там вчиняють погроми, б’ють жінок і тягають за волосся.

 

 

На акцію «Save ФОП», як можна бачити, приїхало багато підприємців з Харкова, де безчинствують бродячі банди «НаКипело», «Ми харківяни», «Опора» та інші «кришувателі».

 

 

Дорогі харків’яни, а «Потон»?

 

 

Невже ви забули, скільки крові вам попили бикуваті сявки під керівництвом Оніщенка, Маслова і компанії?

 

 

Чому ж ви мовчите про тих бандитів, які нахабно лізуть вам у кишеню, мотивуючи свої вимоги словами «у нашому місті так бізнес не ведеться»?

 

 

Не бійтеся їх, вони самі перелякані. Якщо вийдете під такими гаслами, то гарантовано жоден КОБівець на ваш мітинг не стане суватися. Тим самим ви не тільки зможете огородити себе від провокаторів, але і гідно відстояти свої права та законні вимоги.