Як закінчить Кирило Стремоусов

Поділитися:

Всюди, куди влізає мокшанська орда, вона запускає «соціальний ліфт» по-руські, що піднімає на поверхню виключно всяку наволоч. Якщо ти – дрібний волоцюга або шахрай, то з приходом «руського миру» можеш отримати «посаду» в органах окупаційної адміністрації та відчути себе, як зараз відчуває Кирило Стремоусов.

 


 

Злет від безробітного жебрака до «чиновника»

 

В окупованому Херсоні, де абсолютна більшість людей своїм спротивом зараз ламає плани путінських загарбників і виходить на мітинги за Україну, є лише одиниці таких, хто підтримує рашистів. За браком «кадрів» росія використовує для своєї пропаганди навіть маргіналів, які одним своїм виглядом паплюжать людську гідність. Наприклад, місцевий активіст-провокатор з вічно засмальцьованим волоссям, КОБівець Кирило Стремоусов раніше сприймався як звичайний міський божевільний і просто як рідкісна паскуда, за якою давно плаче тюрма.

 

У 2013 – 2014 рр. Стремоусов очолював Херсонську обласну організацію «Соціалістичної партії України». Організовував у м. Херсоні «руські пробіжки», проросійські мітинги. Очолює інформаційну агенцію «ІА Таврія News». До війни він вже був обвинуваченим у кримінальному провадженні №12019230040000172 від 25 лютого 2019 р. за ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 296 КК України (справа № 766/8581/19; н/п 1-кп/766/2083/19). А в березні поточного року до його «послужного списку» додалося обвинувачення у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

 

Тепер замість того, щоб ходити в судові засідання та отримати свій вирок, Стремоусов призначений росією «заступником голови військово-цивільної адміністрації».

 

Кирило Стремоусов

Стремоусов зайняв чужий кабінет і там сидить під портретом путіна

 

У соціальних мережах і на власному YouTube-каналі «Кирилл Стремоусов» (попередня назва каналу – «Журналисты Стремоусова») він розміщує відео провокативного характеру, поширює соціалістичну ідеологію, підтримує збройну агресію Російської Федерації проти України. Паралельно, за допомогою своєї дружини Оксани Стремоусової, займається звичною справою – мережевим жебрацтвом, збираючи пожертви від громадян, в т.ч. у російських рублях «на розвиток каналу». Власне, за рахунок цих подачок сімейка Стремоусових із п’ятьма дітьми безбідно існує впродовж останніх років і ні в чому не знає нужди.

 

Як Стремоусов зустрічав «руський мир»

 

У період від початку запровадження в Україні режиму воєнного стану, тобто з 24.02.2022 р. Стремоусов опублікував на своєму YouTube-каналі «Журналисты Стремоусова» понад 50 відео, в яких містяться прямі публічні заклики підтримувати «спецоперацію» держави-агресора – Російської Федерації, не чинити опору військовослужбовцям збройних сил РФ, допомагати їм установити контроль над українськими територіями.

 

Ситуація в Херсоні

Відеозапис від 05 березня 2022 р.

 

Так, 05.03.2022 р. Стремоусов опублікував відеозвернення «Ситуация в Херсоне на утро 05.03.2022», у якому оголосив, що м. Херсон визволено від «фашистів», на вулицях «охороняють порядок» військовослужбовці збройних сил РФ. Він зазначив, що скоро на території всієї України буде «знесено» державну владу, яка, на його думку, є нелегітимною і такою, що була встановлена внаслідок «державного перевороту».

 

Стремоусов бреше

Відеозапис від 09 березня 2022 р.

 

09.03.2022 р. Стремоусов опублікував відеозвернення «Ситуация на юге Украины сегодня». Він повідомив, що російськими військами було «визволено» м. Херсон, після чого там «стала налаживаться жизнь», настала тиша і прийшов мир. При цьому Стремоусов публічно схвалив викрадення проукраїнських активістів і представників органів місцевого самоврядування міста російськими загарбниками, зазначивши, що після цього «сразу стало спокойно и воцарился порядок».

 

Відеозапис від 10 березня

Відеозапис від 10 березня 2022 р.

 

10.03.2022 р. Стремоусов опублікував відеозвернення «Николаевскому губернатору Киму «спасибо» за бомбы по Херсону», у якому заявив, що обстріл і бомбардування мирних мешканців на території м. Херсона нібито здійснюють не російські загарбники, а Збройні Сили України з метою дискредитувати «спецоперацію» РФ і особисто президента держави-терориста путіна.

 

Маревні ідеї про «нацизм» і «фашизм»

 

Слід зазначити, що накачувати свою аудиторію ненавистю до України Стремоусов розпочав задовго до повномасштабного вторгнення рашистів. Він продовжує займатися цим дотепер, використовуючи підконтрольні окупантам регіональні ЗМІ і Телеграм-канали, а саме: «Херсон и Запорожье 24 | Новости», «Херсонский вестник», «Херсон сегодня», «Комитет спасения Херсонщины «За мир и порядок», «Инфобур», «На самом деле в Херсоне», «Новости Херсона»,  «Жизнь в оккупации» тощо.

 

Віднедавна новоспечений «заступник голови військово-цивільної адміністрації» став частим учасником ефірів російських телеканалів. Там він слухняно бреше про «налагоджування життя», вислужуючись перед російським керівництвом.

 

Стосовно того, звідки російська пропаганда черпала тези про нібито «неонацизм» і «фашизм» у нашій країні, достатньо переглянути лише декілька опусів Стремоусова, і все стане зрозуміло.

 

Про нацистів

Шовініст Стремоусов, який ненавидить усі нації, крім мокшанської, щось розпатякує про нацизм

 

12.03.2022 р. Стремоусов опублікував відеозвернення «Нацисты Херсона сходят с ума, в день освобождения от фашистов», у якому висловлював радість з приводу захоплення м. Херсона військовослужбовцями збройних сил РФ і називав «нацистами» всіх українських патріотів і вище військово-політичне керівництво країни, звинувачуючи їх у тому, що вони нібито прагнуть знищити «гоїв», тобто «слов’янський народ русів».

 

Про фашизм

Нелюд, який схвалює розправи над мирними українцями, називає себе антифашистом

 

14.03.2022 р. Стремоусов опублікував відеозвернення «Гореть в аду пособникам фашизма, накликавшим беду в Украину», у якому схвалював масштабну збройну агресію РФ проти України, називаючи її «спецоперацією», заперечував масові вбивства мирного населення та інші військові злочини РФ, безпідставно звинувачуючи вище військово-політичне керівництво України та Збройні Сили України в «геноциді слов’ян» і «фашизмі».

 

При цьому Стремоусов оголосив збір коштів у вигляді добровільних пожертв від юридичних і фізичних осіб на потреби забезпечення російських військових, які вторглися на територію України, зокрема Херсонської області, розмістивши в описі до відео інформацію такого змісту:

 

Жебракування в Інтернеті

Збір коштів на рахунки Стремоусових

 

За що відповідатиме Стремоусов

 

Основою агітаційно-пропагандистських матеріалів Стремоусова є відомості, що покликані активно впроваджувати у свідомості населення України правильність і доцільність повномасштабного збройного вторгнення збройних сил РФ на територію України, заперечення військових злочинів РФ проти мирного населення нашої країни та сприяння у встановленні на території українських населених пунктів самопроголошених органів окупаційної адміністрації. Досліджені мною матеріали містять:

 

  • публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, зокрема передавання території всієї Херсонської та Миколаївської областей під юрисдикцію РФ;
  • елементи сприяння іноземній державі – Російській Федерації та її військовослужбовцям допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі збирання, фіксації та незаконного публічного поширення відеозаписів стосовно дислокації частин і з’єднань Збройних Сил України, створення і оприлюднення інформаційних матеріалів, що містять недостовірну інформацію задля дискредитації вищого військово-політичного керівництва України та військовослужбовців ЗСУ, маніпулювання громадською думкою з метою посіяти розкол у суспільстві та викликати панічні настрої шляхом активного багаторазового тиражування основних тез російської пропаганди про «нацистів» і «фашистів» в Україні;
  • легітимізація існування на території Донецької та Луганської областей України двох інших суверенних держав – «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки» на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
  • перетворення решти території України на складову частину території Російської Федерації та ідеалізованої єдиної країни майбутнього – так званої «об’єднаної слов’янської держави» під керівництвом президента держави-агресора путіна.

 

Фінансування тероризму

 

При цьому Стремоусов систематично розміщує в описі до кожного відео на його YouTube-каналі «Журналисты Стремоусова» оголошення про збір грошових коштів на підтримку його проекту з «єднання слов’янських народів» (російського, українського та білоруського) в одну країну під егідою РФ. Збір здійснюється в українській та іноземній валюті на такі реквізити:

 

  1. Картковий рахунок № 4314 **** **** 7272 в АТ «Перший український міжнародний банк» (ПУМБ) на ім’я Стремоусова Кирила (Stremousov Kyrylo);
  2. Картковий рахунок № 4149 **** **** 5913 в ПАТ «ПриватБанк» на ім’я Стремоусової Оксани;
  3. Платіжну систему PayPal bb******@gmail.com:
  • USD: WebMoney Z****5063614;
  • російські рублі – WebMoney R****4023651;
  • євро – WebMoney E*****8575717;
  • українські гривні – U*****2581187 (всі повні реквізити є у розпорядженні правоохоронних органів).

 

Наведене свідчить про наявність у діях кожного з подружжя Стремоусових ознак вчинення злочину, відповідальність за який передбачено ст. 2585 Кримінального кодексу України – фінансування тероризму.

 

Два фінали: поганий або дуже поганий

 

У ліпшому для себе випадку Кирило Стремоусов може найближчим часом повторити долю Валерія Кулешова й відправитися на концерт Кобзона. Його так само приберуть ті, кому він прислужує зараз. Або він буде ліквідований на етапі зачистки міста. В такому разі йому не буде ні боляче, ні сумно. Йому буде зовсім ніяк. Тому цей варіант можна розглядати просто як поганий фінал.

 

Коли Херсон буде звільнено від російських окупантів, Кирило Стремоусов неодмінно отримає таке покарання, що буде гіршим за смерть. Тікати йому буде нікуди. Щонайменше, йому світить позбавлення волі строком від 12 до 15 років. Санкція ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада, передбачає можливість накладення додаткового покарання у вигляді конфіскації майна, що вбачається дуже доречним. Плюс стаття 1112 КК України – колабораційна діяльність, за якою термін покарання так само сягає до 15 років. Не варто забувати і про давнішнє провадження, яке нікуди не подінеться, хоча за ч. 1 ст. 171 і ч. 4 ст. 296 КК України встановлено не таке суворе покарання. Але справа паралельно розглядається судом. І за підсумками розгляду буде ще один вирок.

 

Його дружина Оксана Стремоусова, яка брала активну участь у збиранні грошових коштів на фінансування тероризму, також мусить бути притягнута до суворої відповідальності. В такому разі весь їхній виводок опиниться, у найліпшому випадку, в дитячому будинку. Поміщення їх до інтернату буде кращим за перебування з батьками-нелюдами.

 

Та й дійсно: а хіба є підстави жаліти сім’ю зрадника? В той час, коли рашисти по-звірячому катували і вбивали українських жінок і дітей у Маріуполі та Бучі, Оксана Стремоусова вела безтурботне життя на кремлівські гроші. Коли в Ірпені зґвалтованих і розстріляних на вулиці дівчаток рашисти, на додачу, переїжджали танками, сімейка Стремоусових весело розважалася у Херсоні та ні в чому собі не відмовляла. Коли інші сім’ї з дітьми голодували у підвалах Чернігівщини, Сумщини та Харківщини, Стремоусови жерли у три горла, отримавши черговий транш і донати з-за порєбріка… Своїм недолугим мозком зрадницька підстилка не розуміла, що Кирюха прирік її на те, що вона залишиться з голою дупою, а діти довіку не відмиються від ганьби.