Сергій Мікітен (КОБ) зібрав сектантів на мітинг «проти карантину»

Поділитися:

Хто такий Сергій Мікітен і чому підставками під плакати йому слугують езотерики? Сьогодні біля Кабінету Міністрів України пройшов мітинг мракобісся, учасники якого заперечували пандемію COVID-19 і виступали проти карантину.

 


 

Мітинг «антимасочників» на фоні антирекордів захворюваності на COVID-19

 

Як і було заздалегідь анонсовано, 29 вересня 2020 р. перед будівлею Кабінету Міністрів України пройшов мітинг противників карантинних обмежень.

 

Мітинг КОБ проти карантину

11 година ранку: чим ще займатися у робочий день, поки інші працюють? Звісно, мітингувати!

 

Ми з вами – наше покоління, до цього не переживали таку масштабну пандемію, що спалахнула зараз в усьому світі у зв’язку з поширенням COVID-19. Люди налякані, та на цьому тлі загального страху й хаосу неодмінно проявляють себе особи, що намагаються скористатися трагедією у своїх інтересах.

 

Сектанти актуалізували теми пророцтв і наперебій кинулися віщувати про настання кінця світу. Причому багато хто з них заперечують пандемію, ігнорують карантинні обмеження та закликають до цього своїх послідовників.

 

Ковід-дисиденти й ковідіоти з’явилися в усіх країнах світу, причому в цивілізованих країнах із ними не церемоняться, а затримують і відправляють або до в’язниці, або до психіатричних лікувальних закладів, як це було у Німеччині. А от у нашій країні найактивніші з них зараз почали збирати навколо себе масовку та проводити акції протесту та інші зібрання проти карантинних обмежень.

 

Від початку пандемії, станом на сьогодні в Україні кількість офіційно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 перевищила 200 тисяч людей. Втім, учасники мітингу цього й чути не хочуть. Як бачите, всі вони прийшли без масок і засобів індивідуального захисту.

 

За даними МОЗ України, зросла кількість випадків з тяжким перебігом хвороби. На ранок 29 вересня було підтверджено 5065 смертей. Тим часом, мітингувальники під стінами Кабміну проголошують, що носіння маски нібито «порушує їхні права і свободи». Розкажіть це тим, хто поховали своїх рідних, які померли від коронавірусної хвороби…

 

За останню добу захворіли ще 3627 людей. А тепер вдивіться в обличчя тих, хто виконують роль підставок під плакати.

 

Маргінали на мітингу

Масовка з прапорами “Стоп фейкова пандемія”

 

Вони хочуть, щоб було ще більше захворювань, більше смертей? Пояснювати щось таким особам – справа марна. Тут потрібні жорсткі виховні та лікувальні заходи.

 

Провокатор-активіст Сергій Мікітен

 

Організував сьогоднішній мітинг дехто Сергій Мікітен – мало кому відомий 36-річний мешканець столиці, офіційно безробітний.

 

Сергій Мікітен на мітингу

Сергій Мікітен веде онлайн-трансляцію

 

На своїх сторінках у соціальних мережах він активно збирав гроші на банківську карту. Гроші, як бачимо, пішли на виготовлення атрибутики – друк прапорів і плакатів. А масовку та її кількість ви можете бачити. Власне, це і є реальна підтримка тих ідей, за які виступали учасники заходів.

 

Хто ж він, цей «воїн» плаката і селфі-палки? На перший погляд може задватися, що це звичайний провокатор, яких багато у Києві. Але все набагато цікавіше. Сергій Мікітен – КОБівець, він активний пропагандист ідеології небезпечної російської секти, що веде розвідувально-підривну діяльність у кількох регіонах нашої країни під прикриттям громадських проектів.

 

Тут варто нагадати, що у серпні 2020 р. співробітниками Служби безпеки України у м. Херсоні була затримана лідер місцевого осередку КОБ – завербована ФСБ РФ громадянка України Тетяна Кузьміч. Їй було пред’явлено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

 

Тим часом, її земляк Кирило Стремоусов проводив аналогічні мітинги «за мир і проти карантину», збираючи таких само маргіналів, як і ті, що сьогодні прийшли на акцію в Києві. До речі, із затриманням Кузьміч у його помешканні було проведено обшуки, вилучено техніку та інші докази. А у м. Дніпрі в той саме час організовувала мітинги «за мир і проти карантину» відома провокаторка Вікторія Шилова. Цим та іншим КОБівцям ми з вами неодмінно присвятимо окрему увагу в наступних публікаціях, а поки повернемося до нашого Мікітена.

 

Провідник у «ведичний» антисвіт

 

Всі сектанти, особливо неоязичники, полюбляють давати собі вигадливі імена. Не є винятком і Сергій Мікітен, який також відомий за псевдо Родослав.

 

Мікітен Сергій Анатолійович є засновником і керівником громадської організації «Ведичний світ» (код 41198421). Дана ГО була заснована 2017 р. і зареєстрована у м. Києві за адресою: 02152, місто Київ, проспект Тичини, буд. 5/1, кв. 92. Другим співзасновником і власником зазначений Черняк Віктор Васильовичрежисер-постановник і актор аматорського лялькового театру.

 

ГО «Ведичний світ» має свій сайт у стилі «мрія шизотерика». Тут вам і «кандидати ведичних наук», і купа інших шарлатанів у розділі «О нас». Багато різних проектів на всі смаки використовуються як приманка, що слугує для залучення нових адептів – духовні практики, аюрведа, ведична культура, нетрадиційна медицина, біоенергетика та інше дикунське мракобісся на будь-який смак. І, звісно, «класика»: вегетаріанство, веганство, сироїдіння.

 

Крім цього, «червоною ниткою» скрізь усе проходять ідеї «відродження слов’янських традицій». Багато говориться про «слов’янську єдність» і подібні теми. Вам це нічого не нагадує? Будь ласка, відповідь – прямим текстом: КОБ є складовою їхніх проектів у сфері освіти.

 

Сергій Мікітен ГО Ведичний світ

З інформації на сайті ГО “Ведичний світ”

 

Секта КОБ під ширмою громадської організації

 

Те, що перед нами ніщо інше, як КОБ, підтверджує і схема взаємодії, яку намалював у своїй уяві Сергій Мікітен. Органи державної влади та місцевого самоврядування, ЗМІ, релігійні організації, інші громадські формування – буцімто все крутиться навколо ГО «Ведичний світ». Ось така завищена самооцінка.

 

Схема взаємодії ГО Ведичний світ

Громадська активність як прикриття для секти КОБ

 

КОБівці, як відомо, гуртують навколо себе інші громадські та благодійні організації. Вони невипадково орієнтується на підприємців, адже зацікавлені в тому, щоб залучити їх на свій бік і потім використовувати як спосорів. І, звісно, особлива ставка робиться на езотериків, на яких і розраховані всі приманки на кшталт «ведичних традицій» з аюрведою. Набрати масовку з таких осіб – безпрограшний варіант. Вони некритичні, легко піддаються навіюванням і схильні до фанатизму. І в КОБ про це давно знають.

 

Та й ще куди ж без «взаємодії зі ЗМІ» – медіа потрібні активістам КОБ для здіймання галасу, створення ажіотажу, штучного нагнітання істерії, паніки, громадського невдоволення тощо. Отже, ГО «Ведичний світ» Сергія Мікітена, що очевидно з інформації на її сайті – це типовий проект КОБ.

 

Кого підтримує нардеп Сергій Шахов

 

КОБівці прагнуть всіма способами проникнути до органів влади, «підмазатися» до якихось політичних сил, аби забезпечити собі їхню підтримку. Зокрема Мікітен нещодавно записував інтерв’ю із народним депутатом Сергієм Шаховим (політична партія «Наш край»). Там вони говорили про те, що нібито коронавірусна хвороба – це звичайне ГРВІ, як запевняв Шахов, котрий переніс захворювання.

 

 

Проте Шахов, на відміну від широкого загалу – один із 450 народних обранців. Крім високої зарплати, він користується й іншими перевагами, що недоступні навіть працюючим українцям, не кажучи вже про пенсіонерів. До послуг Шахова були кращі лікарі, дефіцитні медпрепарати, комфортна лікарняна палата й цілодобова увага.

 

Тому не слід вірити словам того, хто дуже далекий від проблем громадян, зате не упускає можливості зайвий раз пропіаритися на хворобі, що вже забрала тисячі життів наших співвітчизників.

 

Співпраця сектантів із представниками органів влади завжди є свого роду симбіозом, тому вона взаємовигідна для обох сторін. Перші розраховують дістати підтримку й захист, другі – отримують слухняний і організований електорат, який безвідмовно спрацює під час виборів.

 

Кожен «русич-слов’янин» – ідеальний сім’янин?

 

Портал «Судова влада» порадував ще одним штрихом до портрету нашого «високодуховного» активіста. Як виявилося, громадянин Мікітен Сергій Анатолійович, ніде не працюючий, притягався до адміністративної відповідальності. І не за якісь пересічні правопорушення, а за насильство в сім’ї – за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

 

Сергій Мікітен насильство в сім'ї

Інформація порталу “Судова влада”

 

З матеріалів судової справи йдеться про таке:

 

«Мікітен С.А., паспорт серії СО № 859992, 12 грудня 2017 року близько 13.00 години в м. Полонне, вул. Привокзальна, 7, в квартирі № 17, вчинив сварку, в ході якої ображав нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою для своєї співмешканки ОСОБА_2, внаслідок чого для потерпілої завдана шкода психічному здоровю, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.173-2 КУпАП, а саме, – вчинення насильства в сім’ї».

 

…І такі люди повчають інших правилам сімейного щастя, побудови відносин у родині й виховання дітей «у ведичних традиціях».

 

* * *

 

А сьогодні, проводячи мітинги «за мир і проти карантину», КОБівці зондують підґрунтя та збирають інформацію про громадську та політичну активність у регіонах. Про це та про свої досягнення вони будуть звітувати перед своїми кураторами з ФСБ РФ, від яких отримають подальші вказівки. Після Дніпра й Херсона зараз вони переключилися на Київ, де намагаються розгорнули бурхливу діяльність.

 

Ми не маємо права давати їм такого шансу, тому просимо правоохоронні органи взяти до уваги цю інформацію. Сподіваємося, активістична «кар’єра» Сергія Мікітена закінчиться так само, як і в Тетяни Кузьміч та інших проросійських агітаторів-пропагандистів.