Щодо припинення діяльності релігійної організації «Всеукраїнський духовний центр «Відродження» в Україні

Поділитися:

ДЦ «Відродження» являє собою деструктивний псевдорелігійний культ, який засновано на штучно створеному культі особистості В. Мунтяна, а його діяльність становить загрозу публічному порядку, фізичному та психічному здоров’ю громадян, а також моральності населення загалом.

 

Культова практика ДЦ «Відродження» передбачає широке використання засобів як відкритого, так і прихованого маніпулювання свідомістю членів церкви та введення в оману суспільства щодо дійсної мети діяльності організації.

 

В єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань релігійна організація «Всеукраїнський духовний центр «Відродження» (далі – ДЦ «Відродження») зареєстрована 23.08.2012 р. за № 1 224 102 0000 055257, ідентифікаційний код юридичної особи 38359370, адреса місцезнаходження: 49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вулиця Робоча, буд. 23-В.

 

Довідково: серед осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи зазначені Мунтяну Вікторія Миколаївна – керівник з 23.08.2012 р. та Слободенюк Ліна Іванівна – підписант з 06.11.2015 р.

 

Засновником і лідером організації є громадянин України Мунтяну Володимир Мірчавич (за деякими реєстрами – Мірчійович; у публічному житті використовує скорочений варіант свого прізвища – Мунтян), 1972 р.н., уродж. м. Дніпра. Самопроголошений «апостол», – як позиціонує себе В. Мунтян, – «ставленик бога», «помазаник божий від 2006 року» нібито наділений надлюдськими здібностями до зцілення від будь-яких захворювань і «руйнування прокляття хвороби».

 

 

У попередніх публікаціях ми вже розповідали про кримінальне минуле «апостола» Володимира Мунтяна і договірні відносини з Богом. Постійні читачі нашого видання також ознайомилися з особливостями ідеології організації та вшанування Бога фінансами, а також дізналися про методи дистанційного (за допомогою телеканалу «Відродження») і прямого маніпулювання масовою свідомістю з метою незаконного збагачення очільників ДЦ «Відродження».

 

02 травня 2018 р. на сайті Кабінету Міністрів України з’явилася петиція щодо припинення діяльності «Всеукраїнського духовного центру «Відродження», який очолює Володимир Мунтян. Її автором є пан Павло Федоров.

 

Центр економіко-правових досліджень – наукова установа, що здійснює фундаментальні розроблення тематики правових засад протидії тоталітарним організаціям і деструктивним культам в Україні, в тому числі надає допомогу особам, які постраждали внаслідок перебування у сектах, редакція загальнодержавного бюлетеня «ГОВОРИ!» (Вільне слово) підтримують дану ініціативу та закликають усіх відповідальних громадян серйозно поставитися до наданої можливості – скористатися шансом урятувати наше суспільство, в тому числі убезпечити своїх близьких і рідних від потрапляння до цієї секти і підписати петицію. Для цього потрібно приділити лише кілька хвилин часу і зареєструватися на Урядовому порталі (якщо ви наразі не маєте реєстрації).

 

Це важливо зробити сьогодні, передусім з огляду на деструктивні чинники, що свідчать про наявність реальних і потенційних загроз національним інтересам і національній безпеці України від діяльності ДЦ «Відродження», а саме:

 

  1. Використання статусу релігійної організації для втручання у внутрішню політику України та проникнення до органів державної влади та місцевого самоврядування, а також ЗМІ для пропагування своєї ідеології та нав’язування доктрини.
  2. Застосування методів деструктивного інформаційно-психологічного впливу для введення у стан гіпнотичного трансу як на масову аудиторію, так і на окремих осіб здатне спричинити завдання шкоди фізичному та психічному здоров’ю, а так само – і майновому стану громадян, становлячи загалом реальну загрозу здоров’ю та збереженню генофонду української нації.
  3. Консолідація та концентрація на масових заходах, які проводяться організацією, груп осіб з підвищеною сугестивністю та схильних до фанатизму, кількість яких одночасно може сягати понад 10 тисяч людей, становить потенційну загрозу національній безпеці України через можливість виходу ситуації з-під контролю, наслідком чого може стати загибель людей, масові заворушення та скоєння терористичних актів.
  4. Провокування й загострення конфліктів на міжконфесійному та релігійному підґрунті.
  5. Використання у культовій практиці організації засобів гіпнотичних технік для здійснення маніпулятивного впливу на волю і поведінку людей, що супроводжується встановленням контролю свідомості, здатне завдати невиправної шкоди фізичному здоров’ю послідовників культу або призвести до виникнення у них психічних розладів.
  6. Можливе використання статусу релігійної організації для ухилення від оподаткування прибутків і участі злочинних організацій, у тому числі з міжнародними зв’язками, для легалізації («відмивання») коштів, одержаних злочинним шляхом, а так само – використання пожертв для особистого збагачення очільників, а членів церкви – для участі у скоєнні протиправних діянь.

Читайте також:

Масовий гіпноз у сектах (на прикладі ДЦ “Відродження”)

Именем Украины: Мунтян снова избавляет от проклятий

Мунтянщина. Договір з Богом

Вшанування Бога фінансами: у що вірять послідовники Мунтяна

Перший зомбувальний: телеканал “Відродження”